مراحل ساخت استخر بتنی خانگی تقریبا شبیه به مراحل ساخت سایر استخر هاست که البته پایه ریزی بتنی و سطح بندی بتنی آن را محکم تر نموده است. استخرهای بتنی غالبا از بیشترین انعطاف پذیری برخوردار هستند. استخرهای بتنی خانگی که با بتن قالب گیری شده ساخته می شوند یک نوع از مدل استخر بتنی هستند . یک گروه دیگر استخر بتنی خانگی از بتن پاشیده شده در آن استفاده شده است که در این مدل به کمک بتن پاش بتن در بین آرماتورها پاشیده شده است. البته نکته مهم در اینجاست که بتن پاشیدنی به صورت خشک و نیز مرطوب انتخاب شده و مورد استفاده قرار می گیرد. در نوع دیگری از استخر بتنی خانگی از بتن خشک کوبیده شده داخل ساختار استخر استفاده می شود. و دسته بعدی استخرهای بتی خانگی توسط بلوک های بتنی ساخته می شوند. هر چهار دسته از این انواه بسیار مستحکم هستند و کاملا از استانداردهای لازم برخوردارند.

  • مشاوره رایگان ساخت استخر شنا : 09128787303

همه نکاتی که باید قبل ساخت استخر بدانید

آب اين اكسير حيات پس از هوايی كه تنفس می كنيم بيشترين اهميت را برای تداوم زندگانی بشر دارد. استخر سازه ای مصنوعی است كه مانند یك مخزن سرباز آب مورد نيازی كه برای مقاصد مختلف مورد استفاده قرار می گيرد را در خود نگه می دارد.استخرهای شنای امروزی تقريبا از اواسط قرن نوزدهم در ميان مردم جای خود را باز كرد. در سال 1896 پس از شروع بازی های المپيك به شيوه ای نوين و برگزاری مسابقات شنا بود كه طراحی و ساخت استخرهای شنا به سرعت رشد كرد و به تدريج استخرها شنای عمومی در شهرهای مختلف جهان ساخته شد. پس از جنگ جهانی اول بود كه رغبت عمومی برای برگزاری مسابقات شنا بيشتر شد .در اين ميان،استانداردهای مرتبط با استخرها نيز تدوين و منتشر شد و ضرورت آموزش صحيح فنون شنا اهميت دو چندان پيدا كرد.پس از جنگ جهانی دوم،گراش عمومی برای ساخت استخرهای خانگی نيز افزايش يافت و استخرها جای خود را در ساختمان های مسكونی نيز باز كردند. ساخت استخر نیازمند اجرای یک پروژه ی دقیق و در عین حال عظیم و هوشمندانه است که نیاز دارد توسط یک مهندس و معمار کاربلد و باتجربه صورت پذیرد تا یکایک قوانین و مراحل ساخت آن با دقت و با استفاده از بهترین و مرغوب ترین متریال ساخته شود. مراحل صفر تا 100 استخر پروژه ای است که از تامین تجهیزات ساخت تا زمان به راه انداختن سیستم تصفیه خانه و موتورخانه و نیز شکل گیری یک استخر کامل را در بر می گیرد. اصولا بهتر است تمامی مراحل انجام پروژه استخر به یک تیم و یک مجموعه سازنده سپرده شود تا آن مجموعه بطور دقیق بداند که طی هر مرحله از چه اصولی باید استفاده کند که مرحله قبل تر آن به تکمیل برسد. در واقع می بایست یک قرارداد واحد با یک مجموعه سازنده خبره و توانمند بسته شود و پس از اعتماد کامل دیگر تا زمان اتمام کار کلیت پروژه به همان تیم بخشیده شود. شرکت پارس آب با سال ها سابقه در زمینه ساخت استخر می تواند در این زمینه مشاور و راهنمای شما باشد. امروزه بیشتر خانه ها و ویلاها و عمارت های بزرگ داشتن یک استخر را یکی از اعضاء اصلی ساختمان می دانند. استخر ویلا چه به صورت سرپوشیده باشد و یا اینکه در حیاط ویلا و به صورت سرباز ساخته شود نیاز به ساخت یک بنا و مکان دقیق دارد. علاوه بر استفاده های شخصی از استخر، ما سالن های بزرگ استخر عمومی را نیز در شهرها و استان های مختلف شاهد هستیم که به عنوان یک نیاز مبرم برای حفظ سلامت جسمانی و حتی سلامت روحی افراد در سنین مختلف توصیه می شود. نیاز بدن به آب یک نیاز طبیعی است که در شالکه طبیعی بدن انسان نهفته شده است. لذا اگر هم با وجود خانه های آپارتمانی شرایط برای یک استخر شخصی و خانوادگی نباشد این نیاز با مراجعه بصورت هفتگی و یا ماهانه به استخرهای عمومی تامیین می شود. استخر در نوع دیگر خود به مکان هایی مجهز برای پرورش ماهی و آبزیان تعلق دارد که نحوه ساخت آن نوع استخر نیز نیازمند یک اسلوب و چارچوب مهندسی شده می باشد. در این مقاله می خواهیم در خصوص نحوه معماری و ساخت یک استخر کامل و مجهز با فونداسیون کامل و ساختار اصولی صحبت کنیم پس با ما همراه باشید. استخرها از لحاظ موقعيت قرار گيری استخر نسبت به سطح زمين نيز در دو گروه زيرتقسيم بندی می شوند:
استخرهای زمينی
استخرهای رو زمينی
استخرهای زمينی آن دسته از استخرهايی هستند كه پس از خاك برداری و حفر گودال در زمين ساخته می شوند. در حالی كه استخرهای روزمينی معمولا بر روی يك فونداسيون يا سكو، بالاتر از سطح زمين قرار می گيرند. اين دسته از استخرها به ويژه در مناطقی كه گودبرداری زمين به دليل مشكلاتی مانند يخ زدن خاك امكان پذير نيست مورد استفاده قرار می گيرند. ساختار برخي از اين استخرها به گونه ای است كه می توان انها را به راحتی از مكانی به مكان ديگر منتقل نمود. برای مثال در فصل زمستان و يخ بندان به راحتی می توان اين استخرها را جمع كرد و يا در هنگام مسافرت انها از خانه ای به خانه ديگر منتقل كرد.

  • مشاوره رایگان قبل ساخت استخر رو زمینی و یا زمینی : 09128787303
مراحل ساخت استخر با پارس اب

اصول ساخت استخر:

اولین و اصلی ترین مرحله از ساخت استخر داشتن مجوز و پروانه ساخت می باشد. دریافت مجوز کار چندان سختی نیست فقط به جهت اطمینان از جواز ساخت یک چنین بنایی برای آن گرفته می شود تا ضمانت اجرایی داشته باشد. البته لازم به ذکر است گرفتن مجوز ساخت استخر برای ساختمان هایی نیاز است که در مرحله شروع کار هستند و قرار است استخری در طبقه همکف و یا طبقات دیگر راه اندازی کنند. اما برای ساختمان هایی که از قبل ساخته شده اند و دارای مدرک پایان کار هستند نیاز به گرفتن مجوز ساخت استخر نخواهید داشت. مرحله دوم بررسی ساختمان و مکانی است که قرار است استخر در آنجا بنا نهاده شود. لذا باید توسط مهندس و کارشناس مربوطه بررسی شود که آیا آسیبی به خانه های همجوار و یا خانه ویلایی شما وارد نکند. اگر چه استخر از نظر عمق مورد استفاده قرار می گیرد اما فضای کافی برای احداث استخر از نظر طول و عرض مهم است. لذا ابعاد استخر شما به مکان و محیط اجرایی آن بستگی دارد. در وهله دیگر اگر استخر شما خانگی است باید طرح آن را انتخاب کنید که مستطیل باشد و یا دایره، آنگاه تعداد ورودی و خروجی به استخر را انتخاب می نمایید و سپس بقیه مراحل احداث را به مهندس مربوطه واگذار می نمایید. حتما قبل از شروع به میزان هزینه ای که برای احداث استخر در نظر دارید فکر کنید چون هرقدر مدل استخر پیچیده تر باشد قطعا نیاز به هزینه کرد بیشتری دارد. شرکت پارس آب کاسپین به عنوان یکی از شرکت های موفق در زمینه ساخت استخر در حال فعالیت است که برای مشاوره و ساخت استخر می توانید با شماره های درج شده در وب سایت پارس آب تماس حاصل نمایید. به مرحله بتن ریزی می رسیم که گفتنی است بتن ریزی پایه های استخر یکی از اصول اولیه ساخت آن است. معمولا پایه ها را در سه سطح می سازند که در تمامی مراحل این سه سطح از ماده بتن، فایبر گلاس و وینیل به کار گیری می شود. این نوع پایه و بتن ریزی سه سطحی موجب استحکام صد درصدی استخر می شود به خصوص اینکه اگر قرار باشد استخر در محیطی خارج از خانه و در زمین و باغ ساخته شود بتن ریزی تاثیری بسیار بالایی در استحکام دارد.

مراحل ساخت استخر:

ساخت و اجرای استخر تا مرحله نگه داری آن 13 مرحله دارد که به ترتیب در پایین لیست شده است که شرکت پارس آب تمامی این مراحل را به صورت کاملا تخصصی و اصولی پیاده سازی میکند.

اطلاعات تماس
آدرس دفتر رشت : فلکه فرزانه (ولیعصر) - 100متر بالاتر از هلال احمر (سمت چپ بلوار) - نبش کوچه شهید بهمن خانجانی - شرکت پارس آب
دفتر فروش تهران : شهرک غرب-بلوار دادمان-خ گلستان-ک گلستان یکم-پ ۴-ط-۴ ۰۲۱۸۸۰۷۱۴۲۰ - ۰۲۱۸۸۰۷۲۷۵۳
دفتر منطقه آزاد : منطقه آزاد انزلی، شهرک صنعتی شماره 2 شرکت راشکیان
سایت راش کیان www.rashkiyan.com

مرحله گودبرداری استخر:

مرحله گودبرداری در ساخت استخر

در این مرحله باید توجه دقیق به جنس خاک و مکانیک خاک محل استخر داشته باشید. بهترین زمین های مناسب برای گودبرداری استخر زمین هایی است که خاک آن مخلوط با سنگ و سنگ ریزه هستند زیرا آن سنگ ها موجب مقاومت بیشتر استخر می شوند. مرحله گودبرداری به کمک بیل مکانیکی انجام می گیرد. توجه داشته باشید در زمین هایی که دارای گل و خاک هستند حتما می بایست در سطح آن یک ردیف کامل قلوه سنگ کار بشود و آنگاه پس از آن روی آن را با سنگ کوهی و کلوخ بزرگ بپوشانند تا از نظر استحکام در این مرحله اطمینان حاصل شود.

مرحله تسطیح خاک ساخت استخر

مرحله تسطیح خاک ساخت استخر

پس از اتمام مرحله گوبرداری نوبت به تسطیح خاک می رسد. در این مرحله خاک را مسطح می نمایند و کف سازی سطح استخر را انجام می دهند. یعنی اول تسطیح کف استخر را به همراه کمپکت کردن شن و خاک کف استخر انجام می دهند و سپس از یک لایه کلفت شن و ماسه بادی برای تنظیم و کنترل شیب استفاده می کنند. با مرحله به مرحله از زیاد نمودن شن سطح کف استخر شیب لازم را به خود می گیرد. حتما توجه داشته باشید که شیب گذاری کف باید در همین مرحله تسطیح انجام گیرد.

مرحله بتن ریزی مِگر

مرحله بتن ریزی مِگر

بتن مگر به بتنی گفته می شود که مقدار سیمان آن کم بوده و حدودا دارای (100 تا 150 کیلوگرم سیمان بر متر مکعب) است، شاید بتن مگر با نام های دیگر خود یعنی بتن نظافت یا بتن رگلاژ به گوشتان خورده باشد یکی از مهم ترین ویژگی های بتن مگر کم بودن عیار سیمان آن است. بتن مگر را معمولا به دو دلیل استفاده میکنند. 1. جلوگیری از تماس مستقیم بتن اصلی فونداسیون با خاک و در واقع جلوگیری از آبکش شدن 2. برای ایجاد یک سطح صاف و مسطح برای ادامه پی سازی کاربرد داشته و استفاده می گردد.

مرحله آرماتوربندی مش اول

مرحله آرماتوربندی مش اول ساخت استخر

آرماتور بندی استخر در دو مش صورت می گیرد. زمانی که استخر شما از جنس بتنی باشد باید حتما آرماتور بندی آن انجام شود. آرماتور بندی استخر با توجه به شرایط فنی استخر و مطابق وزن آن سازه ساخته شود. اینکه نوع آرماتور چگونه انتخاب شود و کیفیت آرماتور بندی تا چه حد باشد در میزان کیفیت سازه نیز تاثیر دارد. نکته مهم در این مرحله اینجاست که در زمان بستن آرماتور باید انواع واتراستاپ پی وی سی و یا واتر استاپ های هیدروفیلی به کار رود. هر دو نوع این واتر استاپ ها قابل تایید در ساخت سازه استخر هستند و ما در شرکت پارس آب نیز در زمان ساخت استخر تمامی اصول ساخت را رعایت میکنیم تا طول عمر استخر شما بیشتر شود.

مرحله لوله کشی در ساخت استخر

اجرای لوله کشی استخر به مهارت و دقت بالایی نیاز دارد. از آنجایی که شبکه تاسیسات مربوط به استخر دقیقا زیر بتن ریزی قرار خواهد گرفت لذا باید دقت نمود که مراحل لوله کشی چگونه صورت می گیرد چرا که در صورت هرگونه مشکل بازسازی و تعمیر آن بشدت سخت خواهد بود. باید یکایک شبکه های لوله کشی ورودی و خروجی آب نصب شود و حتما باید قبل از انجام مراحل بعدی تمامی این لوله کشی از نظر آب رسانی و نشتی تست شود. مرحله تست به کمک پمپ فشار هوا و به کمک مانومتر صورت می گیرد.

مرحله آرماتوربندی مش دوم

این مرحله مربوط به آرماتور بندی دیواره استخر می باشد که دقیقا مانند آرماتور بندی کف نیاز به دقت کافی دارد. نکته اینجاست که بهتر است آرماتور بندی کف و دیوار به طور همزمان صورت نگیرد. و هرکدام بصورت جداگانه انجام شود. نکته مهم دیگر این است که شبکه مش بندی دیواره ها حتما می بایست زاویه 90 درجه داشته باشد که زاویه نسبت دیوار به کف می باشد. آنگاه جهت اتصال شبکه آرماتور در قسمت کف و دیواره های استخر را به کمک سیم به هم متصل می کنند. توجه کنید که اگر ابعاد استخر شما بالاست حتما می بایست پهنای آرماتور تیز بسیار بالاتر باشد.

مرحله بتن ریزی کف و دیواره ها

مرحله بتن ریزی کف و دیواره ها ساخت استخر

در استخرهایی که بتنی هستند مهمترین مرحله دقیقا به همین بخش بتن ریزی مربوط می شود. باید در انتخاب مواد بتنی مقاوم دقت فوق العاده ای داشته باشید. بطور مثال اگر در بتن از مواد الیاف بتن و نیز فوق روان کننده بتن استفاده شود مقاومت مکانیکی بتن و آب بندی استخر بسیار بالاتر انجام می شود. دقت نمایید که حتما برای بتن ریزی زمانبندی داشته باشید تا به بهترین حالت انجام شود. حتما از قالب های بتنی و فیکسرهای آن مطمئن باشید و دقت کنید که مراحل ماله کشی و پرداخت سطح بتن را با دقت کامل و مهارت بالا انجام گیرد.

مرحله آب بندی، عایق کاری، سیمان کاری، سیم کشی

مرحله آب بندی، عایق کاری، سیمان کاری، سیم کشی

از جمله مراحل بسیار ضروری در طی مراحل ساخت استخر مرحله آب بندی استخر است که معمار حتما آن را با حساسیت ویژه چندین بار تکرار خواهد کرد نیاز به یک تیم تخصصی و با مهارت در تمام وهله های ساخت استخر احساس می شود در همین راستا تمامی پروژه های انجام شده توسط شرکت پارس آب با دقت و ظرافت بسیار بالایی طراحی و اجرا شده اند در این مرحله که اصطلاحا ایزولاسیون استخر نامیده می شود حتما با مهارت و حساسیت بالایی انجام خواهد شد. اما بهترین روش جهت آب بندی استفاده مواد پلیمری به عنوان عایق کاری استخر است. مواد پلیمری پایه سیمان که هم مقاومت و هم چسبندگی بالا دارد در برابر نشتی آب بسیار مقاومت دارد. مراحل عایق کاری پلیمری خیلی راحت و ساده است و پیمانکار به راحتی این مرحله را پشت سر خواهد گذاشت. پس از عایق بندی نوبت سیم کشی خواهد بود که این مرحله نیز با مهارت کافی انجام می گیرد.

مرحله سرامیک کاری استخر

مرحله سرامیک کاری استخر

زیباسازی نهایی و نمای اصلی استخر را سرامیک کاری ها برعهده دارند و لذا معمار و پیمان کار مربوطه سعی می کند برای اینکه مهارت خود را تا حد اعلا نشان دهد در مرحله سرامیک کاری مهارت ویژه اش را پای کار بیاورد. دقت کنید که سرامیک کاری استخر شبیه به سرامیک کاری سایر قسمت های یک ساختمان نیست. نکته اصلی در انتخاب نوع سرامیک هم از نظر زیبایی و هم از نظر مرغوبیت و کیفیت است. مرحله سرامیک کاری استخر می بایست بعد از آب بندی، عایق کاری و سیم کشی های مربوطه صورت گیرد. انتخاب مدل سرامیک می تواند به سلیقه صاحب استخر انجام شود.

مرحله تجهیز موتور خانه برای استخر

قاعدتا تنظیم یک آب و هوای مناسب برای استخر به ویژه در یک استخر عمومی نصب تهویه ها و ایجاد گرمایش و سرمایش نیازمند انجام فرایند یک موتورخانه استاندارد است. موتورخانه یک استخر از چند منظر مورد اهمیت است.
گام اول: ایجاد یک مجموعه متمرکز برای نصب تجهیزات مورد نیاز، دوم نظم در قرارگیری هرکدام از تجهیزات، سوم سهولت در عیب یابی و بروز مشکل، چهارم جلوگیری از صدا، و نیز عدم ورود دود و روغن و هر نوع آلودگی به داخل استخر
تابلوی برق: نصب تابلوی برق در موتور خانه استخر کمک می کند تا هریک از کلید و سیستم برقی متصل به راحتی پیدا شود.
فیلتر شنی: کمک می کند تا تمامی ذرات معلق در آب از جمله باکتریها، رنگها، و بطور کلی تمامی ذرات جامد و آسیب زننده از طریق این فیلتر گرفته شود و مانع ورود شود.
پمپ تصفیه: نقش تصفیه آب را دارد که چنانچه آب اگر دارای آلودگی خاصی باشد که برای تماس با پوست بدن مضر است این پمپ آب را تصفیه می نماید.
دستگاه ازن: جهت ضد عفونی کردن محیط استخر از این دستگاه استفاده می شود.
مبدل گرمایشی: کمک می کند تا اختلاف دمای فضای استخر را نشان دهد و آن را به میزان مناسب کنترل نماید.
کلرزن خطی: برای برگشت لوله های آب از فیلترهای و گرم کننده ها از این نوع کلرزن استفاده می شود. در این کلرزن ها به مقدار 1 تا 3 اینچ قرص کلر ریخته می شود تا مستقیما وارد آب ورودی استخر شوند.
پمپ جت جکوزی اکثرا جکوزی ها دو نوع پمپ جداگانه دارند. برای اینکه آب با فشار بالا به داخل جکوزی وارد شود از این نوع وسیله استفاده میشود. یعنی وظیفه انتقال آب با فشار زیاد را به داخل جکوزی برعهده دارند.

مرحله آب ریزی(پر کردن) استخر

مرحله نهایی که لذت بخش ترین مرحله اتمام کار استخر و تحویل پروژه است پر کردن استخر از آب می باشد، زمانی که از تمامی مراحل ساخت، لوله کشی ها، تصفیه ها و موتورخانه و غیره مطمئن شدید و در نهایت سرامیک کاری نیز با زیباترین شکل ممکن به اتمام رساندید مرحله آب ریزی استخر فرا می رسد. اجازه دهید که استخر از میزان کافی آب پر شود. تصفیه خانه های موجود در موتور خانه مانع از نفوذ هرگونه مواد ریز جامد و مضر به داخل آب می شود. لذا در اتمام آب ریزی یک استخر تمیز با آب ریزی مناسب و جذابیت کامل را تحویل خواهید داد. شما می توانید تمامی پروژه های اجرا شده توسط شرکت پارس آب را از بخش نمونه کارها استخرهای عمومی و خانگی مشاهده نمایید.

راه اندازی استخر

یکی از مهم ترین مراحل ساخت استخر مرحله نهایی و راه اندازی استخر است، لازم به ذکر است قبل از راه انداری استخر تمامی موارد انجام شده توسط تیم حرفه ای پارس آب چک شده و به کارفرما تحویل داده می شود، البته راه اندازی هر یک از استخرهای سرپوشیده، روباز،استخرهای فایبرگلاس و بتنی باهم متفاوت است. برای مثال در نظر بگیرید استخرهای پیش ساخته فایبرگلاس و یا برزنتی به نسبت استخرهای بتنی ممکن است بسیار آسان تر راه اندازی شوند اما مرحله مهم تر از راه اندازی استخر نگهداری از آن است. هر چقدر نگهداری شما از استخر بهتر باشد در نتیجه طول عمر استخر شما نیز بیشتر خواهد شد.

نگهداری استخر

یکی از مهم ترین گزینه ها بعد از راه اندازی و اجرای استخر به طور یقین می توان گفت نگهداری از استخر است، تنها با نگهداری و نظافت مداوم استخر ها می توان طول عمر آن ها را افزایش داد. برای نگهداری از هر نوع استخری باید اصولی را رعایت کنید تا در طولانی مدت استخر شما دچار نقصان نشود، برای مثال تعویض کردن آب استخر در بازه های زمانی کوتاه و استفاده نکردن از مواد شیمیایی از دسته نکات مهم در نگهداری استخر ها محسوب می شود. استخر شما از هر نوعی که باشد فایبرگلاس، برزنتی و یا بتنی نیاز به نگهداری و نظافت دارد و نادیده گرفتن ان ممکن است از عمر استخر شما بکاهد. بعد از اجرا و راه اندازی استخر تیم متخصص پارس آب که در زمینه ساخت استخر سال هاست در حال فعالیت است تمامی نکات مورد نیاز را برای نگهداری و نظافت استخر در اختیار کارفرما قرار می دهد همچنین شما می توانید هر زمان که نیاز به مشاوره داشتید از همکاران ما در شرکت پارس آب مشاوره بگیرید.

نمونه کار طراحی و ساخت استخر خانگی
ساخت استخر خانگی

نمونه کار طراحی و ساخت استخر خانگی

مشاهده نمونه کار
نمونه کار طراحی و ساخت استخر شنا عمومی
ساخت استخر شنا عمومی

نمونه کار طراحی و ساخت استخر شنا عمومی

مشاهده نمونه کار
هزینه ساخت استخر چقدر است؟
برآورد قیمت و مشاوره

هزینه ساخت استخر چقدر است؟

محاسبه قیمت